pelican and birds river

Excursie de o zi in Delta Dunarii

De la 200 LEI
12 Ore
Rezerva

Practic, intr-o excursie de o zi in Delta Dunarii cu barca aveti posibilitatea sa vedeti o buna parte din Delta sa simtiti pulsul acestei zone rupte de lume, sa mancati un pranz traditional pescaresc, sa vedeti un colt de natura unic in lume, acoperim toate locurile de referinta din Delta Dunarii, intr-o zi plina!

Viteza noastra de deplasare este medie, suntem specializati in excursii, destinate vizitarii Deltei Dunarii.

Barcile noastre merg cu o viteza medie si vom opri in toate punctele de interes pentru savurarea peisajelor mirifice, pentru cateva fotografii cu fauna si flora Deltei.

Haideti la o zi plina de Aventura si de cunoastere a Deltei Dunarii.

Detalii EXCURSIE DE O ZI IN DELTA DUNARII

Plecarea se va face din Murighiol ➠ Bratul sf.Gheorge ➠ Satul Letea ( aici vom petrece putin timp de a ne bucura de un loc liniştit, departe de sunetul oraşului, departe de tehnologie, un loc unde sentimentul de libertate poate fi trăit la o intensitate puternică).

Dupa acest mic popas la Letea reluam excursia noastra spre Sulina pe canalul de centura unde in aproximativ o ora vom fi la ➠ Sulina. Odata ajunsi la Sulina puteti servi masa la unul din restaurantele cu specific Dobrogean si dupa o masa copioasa mergem la o plimbare prin Sulina pentru a vizita punctele de atractie: catedrala, farul vechi, cladiri in patrimoniul cultural international, faleza si mai ales plaja salbatica cu nisip fin.

Dupa cateva ore de plimbare, relaxare in Sulina pornim la drum pe bratul ➠ Sulina pana la ➠ Crisan (sat in inima Deltei Dunarii, in continua transformare, principala destinatie turistica din care accesul se face usor atat spre salbaticie, dar si spre celelalte localitati.)

Apoi ➠ contiuam excursia noastra pe canale inguste unde ajungem in ➠ Lacul Isac si vom intra pe stramtori inguste locuri uiteate de lume unde vom vedea o varietate de pasari si vegetatie.

Dupa toata aceasta aventura in Delta Dunarii, spre finalul calatoriei vom avea parte de apus cu totul special, un loc in care putem vedea soarele cum atinge orizontul, culoarea violeta a cerului.


Delta Dunarii este un taram inca salbatic de ape, stuf, pasari salbatice si pesti ce nu pot fi gasite niciunde in alta parte, locul unde visezi sa ajungi in vacanta si apoi sa revii.


Ce pot vizita la Sulina?

La Sulina puteti vizita plaja din Sulina, Farul vechi unde este amenajat un mic muzeu in interior, cimitirul cu mai multe nationalitati, mormantul nepoatei lui Alexandru Ioan Cuza, faleza din Sulina, palatul fostei Comisiuni Europene a Dunarii, turnul de apa, nuferi, pelicani, canale, salcii in Delta Dunarii.

Ce vedem in Excursie cu barca la Padurea Letea ?

Satul Letea, este un sat cu multe case traditionale din lemn, chirpici si stuf, vopsite in culorile specifice deltei Dunarii, verde, albastru si alb. O data ajunsi in aceasta localitate, lasam barca si continuam Aventura cu o masina special amenajata offroute pentru excursia catre Padurea, aceasta fiind cea mai Nordica padure subtropicala din Europa. O data ajunsi la padure vom face cunostinta cu singura padure de stejar din lume crescuta pe un grind maritim (sarat), liane si o flora subtropicala ce nu poate fi intalnita altundeva in Romania.

Caii salbatici de la Letea sunt desigur atractia deosebita a lumii animalelor din aceast loc fiind prima rezervatie naturala din Romania. In toate turele noastre ne straduim sa gasim hergheliile ce pasc libere pe aceste pajisti sau in padure. La fata locului, ghizii va vor povesti multe alte lucruri interesante despre acest loc.

Programul nostru de vizitare a Padurii Letea incepe in satul Letea, fiind satul cu cel mai traditional aspect din Delta Dunarii. Aici inca mai putem gasi multe case construite in stilul arhitectural local, din lut, lemn si stuf, pictate si decorate in stilul “lipovenesc” si “hahol”.

Odata ajunsi la satul Letea vom luam masini special amenajate pentru conditiile grele de drum si vom mergem catre padure, din respect pentru natura nu bagam masinile in zonele interzise ci le vom lasam intr-un punct din care putem ajunge destul de usor pana la dunele de nisip pe care le vom admira PE JOS, vedem mai vedea stejarii batrani ai padurii, unde va vom povesti cum ajung sa creasca intr-un mediu incompatibil cu acest tip de arbori si care a fost cauza formelor ciudate ale acestora. Dupa ce terminam obiectivul din padure, ne vom intoarcem spre masini pe o alta carare, pe care va mai aratam cateva raritati din flora locala. In functie de anotimp, tura pe jos poate varia ca timp si distanta. In toiul verii fiind destul de dificil sa mergi pe nisipul fierbinte prea mult timp. Evident, primavara si toamna, turele pot fi mai lungi, temperaturile permitand acest lucru iar spectacolul naturii meritand fiecare pas in plus.

Puncte de inters

Tarla Popii - Aici putem vedea doi dintre stejarii batrani ai padurii, desi exista povesti despre varsta de peste 1000 de ani ai acestor stejari, studiile stiintifice au demonstrat ca au 300 – 600 de ani. Pe stejarul din interiorul padurii au rezistat multa vreme liane (Periploca graeca) si curpeni ce dadeau locului un aspect foarte special.

Dunele mari - din Hasmacul Mare, sunt dunele cele mai inalte din zona (masurand 13 metri ) . Dincolo de acestea se intind peisaje spectaculoase de fasii (hasmacuri) de padure si fasii de desert ce dau unicitate acestui loc.

Dunele mici - Mai apropiate de drum, pot fi accesate cu usurinta, aveti de mers maxim 10 minute de la drum pana la ele de unde se intinde un peisaj spectaculos in spatele dunelor.

Fantana lui Omer - Candva aici a trait un turc cu acest nume iar urmele casei (colibei) lui inca mai pot fi vazute in apropiere fantanii.

Unde pot servi masa in Sat Letea?

Masa o putem servi la o gospodarie locala din satul Letea. Aici se gateste zilnic peste proaspat, in stilul traditional hahol (ucrainian). In cazul in care nu doriti meniu de peste va rugam sa ne anuntati inainte de a ne imbarca pentru a putea oferi localnicilor timp sa pregateasca alt ceva in afara de peste.

Timpul si locul de luat masa se vor stabili inainte de excursie va rugam sa ne abordati pe aceasta tema.


Intrebari frecvente

Pot servi masa in Murighiol?

In Murighiol sunt Pensiuni sau Restaurante cu specific pescaresc dar si Dobrogean unde se poate servi masa.

Sunt in siguranta pe tot parcusul excursiei cu barca?

Toate barcile au conducatori cu experienta, nascuti si crescuti in delta, barcile sunt in perfecta stare de functionare fiind dotate cu veste de salvare, colac de salvare si stingator pentru incendiu.

Unde parchez masina?

Drakar Explorer ofera turistilor sai parcare pazita. (gratuit)

Cum ajung la Murighiol?

Murighiol este o comună în județul Tulcea, Regiunea Dobrogea, România unde se poate ajunge cu masina (drumul este foarte bun).