Excursie cu barca la Padurea Letea – Solicita pret 4.44/5 (16)

Excursie cu barca la Padurea LeteaSolicita PRET

Traseul Nr. 1 – Padurea Letea

Padurea Letea reprezinta o atractie turistica deosebita, nu poti spune ca ai vizitat Delta Dunarii fara sa vizitezi aceasta minune unica in lume.


Excursie cu barca la Padurea Letea, Plecarea se face din Murighiol ➠ Dunarea Veche Bratul Sfantul Gheorge ➠ Uzlina ( Sat, Canal, Lac) ➠ Lac Isac ➠ Canal Litcov ➠ Canal Caraorman ➠ Crisan ➠ Brat Sulina (Sat Crisan) ➠ Sat Letea —> Solicita acum oferta de pret!


Ce vedem in Excursie cu barca la Padurea Letea ?

In satul Letea, un sat foarte frumos, cu multe case traditionale din lemn, chirpici si stuf, vopsite in traditionalele culori verde, albastru si alb, lasam barca si luam o masina de safari pentru excursia in Padurea Letea, ce mai Nordica padure subtropicala din Europa. Vom vedea singura padure de stejar din lume crescuta pe un grind maritim (sarat), liane, o flora subtropicala ce nu poate fi intalnita altundeva in Romania precum si celebrii cai salbatici si salbaticiti.

Caii salbatici de la Letea sunt desigur atractia deosebita a lumii animalelor din acestei rezervatie naturala, prima din Romania. In toate turele noastre ne straduim sa gasim hergheliile ce pasc libere pe aceste pajisti si in padure si sa va facem cunostinta cu minunatele animale.La fata locului, ghizii va vor povesti multe alte lucruri interesante despre acest loc.

Programul nostru de vizitare a Padurii Letea incepe in satul Letea, satul cu cel mai traditional aspect din Delta Dunarii. Aici inca mai rezista multe case construite in stilul arhitectural local, din lut, lemn si stuf, pictate si decorate in stilul lipovenesc si hahol.

Odata ajunsi la satul Letea vom luam masinile de teren si mergem la padure, din respect pentru natura nu bagam masinile in zonele sensibile ci le lasam intr-un punct din care putem ajunge destul de usor la dunele de nisip pe care le vom admira PE JOS (daca doriti o tura integrala cu masina, va rugam sa mergeti cu altcineva, noi nu facem asa ceva), vedem stejarii batrani ai padurii, va povestim cum ajung sa creasca atat de ciudati apoi ne intoarcem spre masini pe o alta carare, pe care va mai aratam cateva raritati din flora locala. In functie de anotimp, tura pe jos poate varia ca timp si distanta. In toiul verii fiind destul de dificil sa mergi pe nisipul fierbinte prea mult timp. Evident, primavara si toamna, turele pot fi mai lungi, temperaturile permitand acest lucru iar spectacolul naturii meritand fiecare pas in plus.

Puncte de inters:

Tarla Popii – Aici putem vedea 2 dintre stejarii batrani ai padurii. Desi exista povesti despre varsta de peste 1000 de ani ai acesor stejari, studiile stiintifice au demonstrat ca au 300 – 600 de ani. Pe stejarul din interiorul padurii au rezistat multa vreme liane (Periploca graeca) si curpeni ce dadeau locului un aspect foarte special insa de la invazia “turistilor” lisiti de educatie, adesea insotiti de “ghizi” mai neismti…tori decat ei care au vrut sa-si faca fotografii atarnati ca rudele lor apropiate, maimutele, de liane, le-au rupt, le-au smuls iar acum numai cateva mai firave au rezistat mitocaniei turistice si mai pot fi vazute.

Dunele mari – din Hasmacul Mare, sunt dunele cel mai inalte din zona (aveau 13 metri inainte de invazia turistica) . Dincolo de acestea se intind peisaje spectaculoase de fasii (hasmacuri) de padure si fasii de desert ce dau unicitate acestui loc.

Dunele mici – Mai apropiate de drum, pot fi accesate cu usurinta, aveti de mers maxim 10 minute de la drum pana la ele. Si de aici se intinde un peisaj spectaculos in spatele dunelor.

Fantana lui Omer – Candva aici a trait un turc cu acest nume iar urmele casei (colibei) lui inca mai pot fi vazute in apropiere fantanii.

Unde pot servi masa in Sat Letea:

Masa o putem servi la o gospodarie locala din satul Letea. Aici se gateste zilnic peste proaspat, in stilul traditional hahol (ucrainian). In cazul in care nu doriti meniu de peste va rugam sa-i anuntati acest lucru ghidului, in dimineata plecarii.

Barca cu care veti merge  in Delta este o barca deschisa, dotata cu banchete cu spatar si perne pentru un confort cat mai ridicat, cu o foarte buna stabilitate si siguranta. Cu aceasta barca NU se transporta peste, este foarte curata si este folosita numai pentru turism. Fiecare persoana din barca va primi o vesta de salvare.

Timpul necesar de la Murighiol pana la Letea este de 2 ore.

Un peisaj de poveste, o padure ca in legendele cu zane, dar si satul traditional –
locul in care timpul si ceasul s-au oprit acum cateva sute de ani.


Sunt in siguranta pe tot parcusul excursiei cu barca?

Toate barcile au conducatori cu experienta, sunt in stare perfecta de functionare si sunt dotate cu veste de salvare.

Unde parchez masina?

Drakar Explorer ofera turistilor sai parcare pazita. (gratuit)

Cum ajung la Murighiol?

Murighiol este o comună în județul Tulcea, Dobrogea, România si se poate ajunge cu masina (drumul este foarte bun).
Apasa aici si vezi harta GOOGLE >>>

Multumiti de aceasta excursie?