Excursie de o zi in Delta Dunarii 5/5 (11)

Excursie de o zi in Delta Dunarii:

Practic, intr-o excursie de o zi in Delta Dunarii cu barca aveti posibilitatea sa vedeti o buna parte din Delta sa simtiti pulsul acestei zone rupte de lume, sa mancati un pranz traditional pescaresc, sa vedeti un colt de natura unic in lume, acoperim toate locurile de referinta din Delta Dunarii, intr-o zi plina!

Viteza noastra de deplasare este medie, suntem specializati in excursii, destinate vizitarii Deltei Dunarii si nu in transporturi in viteza din care nu aveti ce sa vedeti.

Barcile noastre merg cu o viteza medie si vom opri in toate punctele de interes pentru savurarea peisajelor mirifice, pentru cateva fotografii cu fauna si flora Deltei.

Haideti la o zi plina de Aventura si de cunoastere a Deltei Dunarii.

Detalii EXCURSIE DE O ZI IN DELTA DUNARII:


Plecarea se va face din Murighiol ➠ Bratul sf.Gheorge ➠ Satul Letea ( aici vom petrece putin timp de a ne bucura de un loc liniştit, departe de sunetul oraşului, departe de tehnologie, un loc unde sentimentul de libertate poate fi trăit la o intensitate puternică).

Dupa acest mic popas la Letea reluam excursia noastra spre Sulina pe canalul de centura unde in aproximativ o ora vom fi la ➠ Sulina. ( o data ajunsi la Sulina puteti servi masa la unul din restaurantele cu specific Dobrogean si dupa o masa copioasa mergem la o plimbare prin Sulina pentru a vizita punctele de atractie: catedrala, farul vechi, cladiri in patrimoniul cultural international, faleza si mai ales plaja salbatica, cu nisip fin, cu muzica decenta, chiulca proaspata prajita si bere rece.

Dupa cateva ore de plimbare, relaxare in Sulina pornim la drum pe bratul ➠ Sulina pana la ➠ Crisan (sat in inima Deltei Dunarii, in continua transformare, principala destinatie turistica din care accesul se face usor atat spre salbaticie, dar si spre celelalte localitati.)

Apoi ➠ contiuam excursia noastra pe canale inguste unde ajungem in ➠ Lacul Isac si vom intra pe stramtori inguste locuri uiteate de lume unde vom vedea o varietate de pasari si vegetatie.

Dupa toata aceasta aventura in Delta Dunarii, spre finalul calatoriei vom avea parte de apus cu totul special, un loc in care putem vedea soarele cum atinge orizontul, culoarea violeta a cerului.


Delta Dunarii este un taram inca salbatic de ape, stuf, pasari salbatice si pesti ce nu pot fi gasite niciunde in alta parte, locul unde visezi sa ajungi in vacanta si apoi sa revii.


Ce pot vizita la Sulina?

La Sulina puteti vizita plaja din Sulina, Farul vechi unde este amenajat un mic muzeu in interior, cimitirul cu mai multe nationalitati, mormantul nepoatei lui Alexandru Ioan Cuza, faleza din Sulina, palatul fostei Comisiuni Europene a Dunarii, turnul de apa, nuferi, pelicani, canale, salcii in Delta Dunarii.

Ce vedem in Excursie cu barca la Padurea Letea ?

In satul Letea, un sat foarte frumos, cu multe case traditionale din lemn, chirpici si stuf, vopsite in traditionalele culori verde, albastru si alb, lasam barca si luam o masina de safari pentru excursia in Padurea Letea, ce mai Nordica padure subtropicala din Europa. Vom vedea singura padure de stejar din lume crescuta pe un grind maritim (sarat), liane, o flora subtropicala ce nu poate fi intalnita altundeva in Romania precum si celebrii cai salbatici si salbaticiti.

Caii salbatici de la Letea sunt desigur atractia deosebita a lumii animalelor din acestei rezervatie naturala, prima din Romania. In toate turele noastre ne straduim sa gasim hergheliile ce pasc libere pe aceste pajisti si in padure si sa va facem cunostinta cu minunatele animale.La fata locului, ghizii va vor povesti multe alte lucruri interesante despre acest loc.

Programul nostru de vizitare a Padurii Letea incepe in satul Letea, satul cu cel mai traditional aspect din Delta Dunarii. Aici inca mai rezista multe case construite in stilul arhitectural local, din lut, lemn si stuf, pictate si decorate in stilul lipovenesc si hahol.

Odata ajunsi la satul Letea vom luam masinile de teren si mergem la padure, din respect pentru natura nu bagam masinile in zonele sensibile ci le lasam intr-un punct din care putem ajunge destul de usor la dunele de nisip pe care le vom admira PE JOS (daca doriti o tura integrala cu masina, va rugam sa mergeti cu altcineva, noi nu facem asa ceva), vedem stejarii batrani ai padurii, va povestim cum ajung sa creasca atat de ciudati apoi ne intoarcem spre masini pe o alta carare, pe care va mai aratam cateva raritati din flora locala. In functie de anotimp, tura pe jos poate varia ca timp si distanta. In toiul verii fiind destul de dificil sa mergi pe nisipul fierbinte prea mult timp. Evident, primavara si toamna, turele pot fi mai lungi, temperaturile permitand acest lucru iar spectacolul naturii meritand fiecare pas in plus.

Pot servi masa in Sulina?

In Sulina sunt multe Pensiuni dar si Restaurante cu specific pescaresc dar si specific Dobrogean.

Sunt in siguranta pe tot parcusul excursiei cu barca?

Toate barcile au conducatori cu experienta, sunt in stare perfecta de functionare si sunt dotate cu veste de salvare.

Unde parchez masina?

Drakar Explorer ofera turistilor sai parcare pazita. (gratuit)

Cum ajung la Murighiol?

Murighiol este o comună în județul Tulcea, Dobrogea, România si se poate ajunge cu masina (drumul este foarte bun).
Apasa aici si vezi harta GOOGLE >>>

Multumiti de aceasta excursie?