boat with passengers river

Pescuit sportiv in Delta Dunarii – Transfer cu barca loc, pescuit


Rezervă

In apele din zona Rezervatiei trăiesc numeroase specii de peşte de la crap şi avat, până la somn şi ştiucă. Pasionaţii de pescuit îşi pot încerca norocul in a închiria o barcă cu ghid, pentru ca şansele de a prinde peşte să crească.

Unde se poate pescui in Delta Dunarii

Multi pescari adora sa pescuiasca in delta, dar asta nu inseamna ca fiecare isi poate arunca undita la intamplare. Sunt zone bine delimitate de Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii in acest areal de care toti pescarii (amatori si profesionisti) trebuie sa tina cont. Din cele peste 30 de zone, cele mai bune locuri pentru pescuit sunt:

Lacul Uzlina

Se ajunge rapid dacă eşti cazat în satul Uzlina, sau cam într-o oră dinspre Murighiol. Este un lac recunoscut pentru pescarii de ştiucă. Tatonaţi malul dinspre canalul lui Brânză (denumire locală) şi intrarea în lacul Isac. Pentru o orientare mai bună, malul stâng dinspre intrarea în lacul Isac, până la primul canal.

Lacul Chiril

Se spune în zonă că dacă nu se prinde ştiucă pe Isac, cu siguranţă ai succes pe lacul Chiril. Zona cu plauri şi stufărişuri. Alte recomandări: golfuleţele din partea dreaptă a malului, cum intri pe lac şi centrul lacului.

Lacul Isăcel

Nu prea este recomandat ca zonă de pescuit la ştiucă. Faţă de fratele mai mare (Isac), în acest lac este mult mai multă vegetaţie, fiind abundent în brădiş şi nuferi. Se ajunge uşor pe acest lac, cu barca.

Lacul Isac (Isacov)

Una dintre cele mai mai “bătute” zone de pescuit la ştiucă. Se ajunge uşor. Oricine din zona Murighiol, Mahmudia, Uzlina, Dunavăţ te conduce pe acest lac. Porneşti din Murighiol, mergi pe Dunărea Veche până la Uzlina, apoi pe canalul ce duce în lacul Uzlina şi ajungi pe Isac. Zona des frecventată de pescari. Se află pe partea dreaptă şi pe partea stângă la jumatatea axei ce uneşte intrarea în lac dinspre Uzlina şi ieşirea către Chiril. Aici se prind des mârliţe. Atacurile cele mai frecvente sunt la pişcot mic (argintat) de 9g şi la atom nichelat de 19g. Se prind în table şi exemplare frumoase de bibani. Încearcă şi aproape de iesirea către Chiril, pe partea stângă, unde este mai multă linişte. Acolo poţi avea mai mult succes.

Confluenţa dintre lacul Uzlina şi lacul Isac un loc bun pentru biban, dar şi pentru ştiucă.

Permis de pescuit sportiv in Delta Dunarii

Cei ce sosesc aici pentru pescuit au nevoie de un permis de pecuit, intrucat lacurile se afla intr-o arie naturala protejata a Rezervatiei Biosferei Deltei Dunarii

Taxa eliberare permis pescuit in 2023 = 0 lei

Echipament

Trebuie sa stii ca pentru o partida de pescuit in Delta Dunarii ai nevoie de un echipament care sa contina pantaloni lungi si bluze cu maneca lunga – nu doar impotriva tantarilor. Aerul poate fi foarte rece in primele ore ale diminetii, iar soarele foarte puternic la pranz. De asemenea, nu uita sa-ti iei o palarie de soare: sapca nu este potrivita pentru pescuitul in delta. Ar fi indicat sa pui in bagaj si o caciula, daca esti mai friguros (depinde in ce anotimp alegi sa pleci), ochelari de soare si neaparat o pelerina de ploaie.

Echipamentul pentru Pescuit sportiv in Delta Dunarii trebuie sa includa lansete si mulinete, fire suficiente si momeli (voblere, twistere, lingurite etc.) Chiar daca se pescuieste foarte mult in Delta Dunarii, nu vei gasi magazine dotate cu ustensile de pescuit, asa ca va trebui sa pleci pregatit cu toate cele necesare de acasa sau sa le cumparati din Tulcea.

Cu toate acestea, uneltele care nu trebuie sa lipseasca din trusa (pentru pescuitul la stiuca) sunt linguritele. Un sfat de la cunoscatori: toate linguritele trebuie sa aiba aripioare rosii montate la ancora. Foloseste deci piscotul mic de 11g, dolingerul auriu de 13, versusul argintiu de 10g, irlandeza argintie si atomul nichelat de 19g.


Întrebari frecvente

Pot servi masa in Murighiol?

In Murighiol sunt Pensiuni sau Restaurante cu specific pescaresc dar si Dobrogean unde se poate servi masa.

Sunt in siguranta pe tot parcusul excursiei cu barca?

Toate barcile au conducatori cu experienta, nascuti si crescuti in delta, barcile sunt in perfecta stare de functionare fiind dotate cu veste de salvare, colac de salvare si stingator pentru incendiu.

Unde parchez masina?

Drakar Explorer ofera turistilor sai parcare pazita. (gratuit)

Cum ajung la Murighiol?

Murighiol este o comună în județul Tulcea, Regiunea Dobrogea, România unde se poate ajunge cu masina (drumul este foarte bun).